matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąz układ rownan metoda podstawiania:
Nutez:
Rozwiąz układ rownan metoda podstawiania: x −3 /2 − 2x +y / 4 = x −y / 8 |*8 x + y + 12 = 0 −x −y = 12 x + y = −12 x = −12 − y −(−12−y) −y = 12 12+y −y = 12 0 =0
22 paź 00:49
Nutez:
22 paź 06:45