Jak będzie wyglądala intepretacja graficzna układu równań?
Nutez: Jak będzie wyglądala intepretacja graficzna układu równań?
−x + 3y = 8
3x − y = 16
3y = x + 8 | :3
y = 1/3 + 8/3
−y = −3x + 16 ? / Co z tym robimy? Mnożymy * −1?
y = 3x − 16 ?
21 paź 23:32
bezendu:
−x+3y=8
3y=x+8
3x−y=16
−y=−3x+16
y=3x−16
Zjadłeś x
21 paź 23:34
Nutez: czyli
y = 1/3 x + 8/3 (0,8/3) , (1,3)
y = 3x − 16 (0,−16) , (1,−13)
?
21 paź 23:38
bezendu:

Rozwiązaniem jest Punkt P ( punkt przecięcia się prostych) P=(7,5)
21 paź 23:40
Nutez: y = 1/3 x + 8/3 (0,8/3) , (1,3)
y = 3x − 16 (0,−16) , (1,−13)
poprawnie to jest zapisane , te punkty?
21 paź 23:42
bezendu:
Ale co Ty piszesz za punkty ?
21 paź 23:43
Nutez: y = 1/3 x + 8/3
w miejsce "x" podstawiam 0 więc:
y = 1/3*0 + 8/3 = 8/3
punkt: (0,8/3) , nastepie zaznaczam na wykresie punkt o wspolrzednych
0 i okolice 2.6 i tak z drugim , pozniej rysuje i gdzie sie przetnie to rozwiazanie.
21 paź 23:45
Nutez: więć stad zapisuje

y = 1/3 x + 8/3 (0,8/3) , (1,3)
y = 3x − 16 (0,−16) , (1,−13)
21 paź 23:48
Nutez: dobrze?
21 paź 23:50
Nutez: Ale i tak bardzo dziękuje
21 paź 23:54