liczby zespolone, rozwiąż równanie z^4=1
ddddd: liczby zespolone, rozwiąż równanie z4=1
21 paź 21:57
Krzysiek: (z2)2−12=0 i ze wzorów skróconego mnożenia
albo skorzystaj ze wzoru de Moivre'a
21 paź 21:58
ddddd: a mógłbyś rozpisać całość?
21 paź 22:04
Krzysiek: a Ty nie możesz?
21 paź 22:06
ddddd: aby zrozumieć muszę to widzieć, potem analogicznie kolejne przykłady ogarne
21 paź 22:07
Krzysiek: a co tu jest do zrozumienia? wzory skróconego mnożenia chyba znasz?
21 paź 22:09
Janek191:
z1 = 1
z2 = i
z3 = − 1
z4 = − i
21 paź 23:20