pomocyy
krotki sygnal: mam takie pytanie, czy to jest prawda

P(A'∩B')=1−P(A∪B)
21 paź 21:40
Ja xd: tak, to jest prawda
21 paź 21:42
Marek: TAK to prawda
21 paź 21:46
krotki sygnal: czy to w takim razie jest poprawne rozwiazanie?
| | 1 | | 1 | | 1 | |
Oblicz P(A'∩B') jesli P(A')= |
| P(B')= |
| i P(A∩B)= |
| |
| | 3 | | 4 | | 2 | |
P(A∪B)=P(A) + P(B) − P(A∩B)
| | 2 | | 3 | | 1 | | 11 | |
P(A∪B= |
| + |
| − |
| = |
| |
| | 3 | | 4 | | 2 | | 12 | |
P(A'∩B')=1−P(A∪B)
21 paź 21:46
krotki sygnal: czy ktos moglby sprawdzic?
21 paź 22:05
ddddd: jest ok
21 paź 22:07