matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz łatwiutkie zadanko
arek241:
potega o wykladniku calkowitym! czesc wszystkim. Mam problem z pewnym zadaniem,
√
5
1
(
)
−3
=
10
5
√
5
−
1000
dotad robie ale mam problem z dalszym rozwiazaniem tego
czy moglby ktos udzielic pomocnej dloni? z gory dziekuje
21 paź 21:34
matyk:
1000
200
√
5
=−
=−
=−40
√
5
5
√
5
5
21 paź 21:35
matyk:
Nie zauważyłem
Nie powinno być minusów. Powieliłem twój błąd
21 paź 21:36
arek241:
to ja przepraszam, zapomnialem dopisac minusika w poczatkowej liczbie
ale z tego co widze w tym przykladzie to nie ma wiekszego znaczenia
21 paź 21:45