Proszę o sprawdzenie
paulina: oblicz :
∞ ∞
U An i ∩ An
n=1 n=1
An={x∊R: 1 − 1/n ≤ x ≤ 3− 1/n}
A1= 0≤x≤2
A2= 1/2≤x 2 i 1/2
A3= 2/3≤x2 i 2/3
Suma: <0,3)
Część wspólna: <2>
21 paź 20:51
paulina: i jeszcze proszę o sprawdzenie tego:
An={x∊R: 1+ 1/n≤ x≤ 3+ 1/n}
A1= 2≤x≤4
A2= 1i1/2≤x≤3i1/2
A3= 1i1/3≤x≤3i1/3
suma: (1;4>
część wspólna: <2;3)
21 paź 21:07
paulina: Bradzo proszę o pomoc
21 paź 21:29
Janek191:
A nie powinno być
1)
iloczyn { 2 }
21 paź 21:50
paulina: no wlasnie nie wiem jak te przedziały powinny wygladac
21 paź 22:03
Janek191:
Iloczyn, to zbiór jednoelementowy { 2 }
Reszta raczej dobrze.
21 paź 22:19
paulina: dzięki
21 paź 22:28
Janek191:
W z.1 uzupełnij o znaki ≤ w A2 i A3
21 paź 22:41