LIczby zespolone jak to obliczyć
Taka: Liczby zespolone:
Rozwiąż nierówność:
|z|+|ź|=2z, gdzie ź to liczba sprzężona z
21 paź 20:42
ZKS:
Wskazówka
|z| = |z'|.
21 paź 20:46
Taka: nie rozumie
21 paź 20:47
matyk: Moduł liczby równy jest modułowi jej sprzężenia
21 paź 20:49
ZKS:
Dałem wskazówkę że moduł z liczby zespolonej z
to to samo co moduł z liczby sprzężonej do z.
21 paź 20:50
Taka: tak już się skapnęłam. Dzięki wielkie

Wyszło mi z=0
21 paź 21:07
Taka: ok nie wyszło mi z=0, ale coś się wymyśli
21 paź 21:08
ZKS:
z ≥ 0.
21 paź 21:13
ZKS:
I oczywiście z ∊ R.
21 paź 21:13