matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
ania:
punkty A(−3,1) i B(2,3) są kolejnymi wierzchołkami kwadratu. Oblicz obwód tego kwadratu.
5 paź 17:00
anet:
|AB|=
√
(2+3)
2
+ (3−1)
2
=
√
25+4
=
√
29
i tylko do wzoru podstawić. choć myślałam że wyjdzie ładniejszy wynik
5 paź 17:35