matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzory vieta
rysiek:
ktoś dobry ze wzorów vieta dla f(x)=
√
3
x
2
−(2
√
3
+1)x+
√
2
1
1
+
(x
1
)
2
(x
2
)
2
pomoże ktoś?
21 paź 19:41
rysiek:
ktos pomoze? prosze
21 paź 21:37
bezendu:
x
1
2
+x
2
2
=
(x
1
x
2
)
2
(x
1
+x
2
)
2
−2x
1
x
2
= dokończ
(x
1
x
2
)
2
21 paź 21:39