Pomoc z funkcją z wartością bezwzglęną.
Adilnho:

Potrzebuję pomocy z funkcją: y=|1−|x+1||
Jak chcę wyciągnąć to co jest zielone poza niebieską wartość bezwzględną to mam to zabrać razem
z minusem (kolor czerwony)? Jeśli z minusem to jak będzie wyglądała ta zielona wartość po jej
opuszczeniu?
21 paź 18:50
Piotr 10: Mam rozumieć, że chcesz to funkcję narysować?
21 paź 18:54
Adilnho: Tak
21 paź 18:58
Piotr 10: y=I1−Ix+1II= I −Ix+1I+1I= I −(Ix+1I−1)I
f(x)=IxI →T[−1;−1] Ix+1I−1 → SOX = −Ix+1I+1 →WbOX= I−Ix+1I+1I=I1 − Ix+1I I
21 paź 19:02
Adilnho: Dzięki. Mógłbyś podać mi jeszcze co znaczą symbole T,Wbox i Sox?
21 paź 19:04
Piotr 10: T − to translacja o wektor u→=[p;q]
SOX − symetria względem osi OX
WBOX − to co masz na górze zostawiasz bez zmian, a to co masz na dole odbijasz względem osi
OX
21 paź 19:05
Adilnho: Dzięki, spróbuję sobie narysować.
21 paź 19:06