podaj interpretacje geometryczna
Ewww: Podaj interpretacje geometryczną układu równań :
x−2y=5
2x+y=1
prosze o wyjasnienie krok bo kroku, bo stoje w martwym punkcie i nie wiem co robic
21 paź 18:41
Ewww: prosze o pomoc. pilnie tego potrzebuje
21 paź 18:50
PW: Klasówka w szkole wieczorowej?
Zbiór punktów (x,y), dla których prawdziwa jest równość
x−2y = 5, albo równoważnie
jest wykresem funkcji liniowej określonej wzorem (1).
Podobnie drugie równanie
(2) y = −2x+1.
Rysujemy dwie proste, a rozwiązanie układu równań to te punkty (x,y), które należą do obu
prostych (jedna kropka),
21 paź 18:59