matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje złożone
camel:
Zbuduj funkcje złożone f1(x)=f◯g oraz okresl dziedziny f(x)=(−x)/(x+1) dla x=<0 ⋀ x
2
dla x>1 g(x)=(3x)/(x+1) dla x∊(−1;2) ⋀ x
2
dla x<2;+
∞
) Wszystko fajnie tylko nie wiem jak okreslic dziedzine. Prosze o pomoc
21 paź 18:21