Jak zinpretowac to metoda graficzna?
Nutez: Jak zinpretowac to metoda graficzna?
układ równań:
− x − 1.5 y = −7
−4x + 5y = −6
więc robie:
−1.5 y = −7 +x (:(−1.5)
y = 14/3 + 2/3x
5y = −6+4x :5
y = −6/5 +2/3x
do 1.
(0,14,3) (3,20/3)
do 2.
(0,−6.5) ( 3 , 14/5)
i nie moze tak byc gdyz ma wyjsc
x= 4
y= 2
wiec nie ma punktu przeciecia , co zle?
21 paź 18:13
Aga1.: −1,5y=x−7⇒y=−2/3x+14/3
21 paź 18:17
Nutez: − x − 1.5 y = −7
−1,5y=x−7 / : −1.5
y = −2/3x +14/3
5y = −6+4x
5y = 4x − 6 | :5
y = 4/5x − 6/5
dobrze?
21 paź 18:22
Aga1.:
21 paź 18:26
Nutez: y = −2/3x +14/3 , (0 , 14/3 ) ( 3 , 8/3)
y = 4/5x − 6/5 , ( 0 , − 6/5) , ( 5 , 14/5)
?
21 paź 18:29
Nutez: Jak widzę to sie zgadza wszystko , Agnieszko wszystko poprawnie zapisalem?
21 paź 18:33
Nutez: ?
21 paź 18:47
Nutez: ?
21 paź 19:07
Aga1.: Wszystko zgadza się.
21 paź 22:07
Nutez: Dziękuje Pani Agnieszko
21 paź 23:55