matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna z x/2
marian:
banalne pytanie ale nie wiem z jakiego wzoru wynika to że pochodna z x/2 wynosi 1/2..
21 paź 18:07
john:
(c * f)' = c*(f)'
x
1
(
)' =
*(x)'
2
2
albo z (ax)' = a
1
(
x)'
2
21 paź 18:10
Aga1.:
(x)
'
=1
1
1
(
x)
'
=
(x)
'
2
2
21 paź 18:11