tożsamość kąta ostrego α
blanka: tożsamość konta ostrego
1−tg
2α/1+tg
2α = 1 + cos
2α
pomożecie wiem że tg
2α= sin
2/cos
2α
21 paź 16:22
Hajtowy: To wykorzystaj jedynkę trygonometryczną.
21 paź 16:23
ICSP: "konta" ?
21 paź 16:26
Piotr 10: Nowe słowo w języku polskim
21 paź 16:27
blanka: hahahha sorry czepiacie się podnieście wyżej oczy jest "kąta" piotr nie jest ono nowe, ja
posiadam konto bankowe np
21 paź 16:41
Piotr 10: To aż strach się bać
21 paź 16:42
blanka: z sin2α+cos2α=1 do prawej strony wzoru ? jak to bd miaŁO się do prawej strony ?
21 paź 16:44
blanka: dzięki za pomoc w nauce j.polskiego
21 paź 16:46
ICSP:
= cos
2x − (1 − cos
2x) = 2cos
2x − 1 ≠ cos
2x + 1 = P
L ≠ P a więc to nie jest tożsamość
21 paź 16:46
blanka: dzięki ICSP
21 paź 16:49