Pomocy ...
Proszę .. asia : Może mi ktoś pomóc w tym zadaniu .?
PROSZĘ! nie umiem kompletnie tego

zadanie 1
a)
3√−1,331
b)
√1,1881
c)
√11917 *
√1764
d)
3√813 ;
3√145
e)
√2564 :
3√−12564
5 paź 16:16
tim: Musisz "rozszyfrować"
−1,331 = (−1,1)3
1,1881 = 1092
w c), d) oraz e) zamień na niewłaściwe najpierw.
5 paź 16:19
Proszę .. asia : ok dzieki

c)
√19617 *
√1764 =
√19617 * 1764 =
√19664 =
148, bo
(
148)
2 =
19664
TAk?
5 paź 17:01
tim: Dokładnie. 14/8 można skrócić.
5 paź 17:04
Proszę .. asia : aha ok

a jak bedzie w d ...?
d)
3√253 /
3√95 ....po zamianie na niewłaściwy ... i jak dalej .?
5 paź 17:39
tim: Tutaj, nie ma co się bawić, po prostu oblicz:
5 paź 17:43
Proszę .. asia : ale to jest z przykładu e .... a mi chodzi o d
5 paź 17:56
tim: Aaa. Sorry

Dzielenieto było mnożenie przez odwrotnośc...
5 paź 17:58
Proszę .. asia : ; )
ok ... a jak ma być część dalsza w d ... po zamianie ułamka na niewłaściwy ?
5 paź 18:08
tim: | 25 | | 9 | | 25 | | 5 | | 125 | |
| / |
| = |
| * |
| = |
| |
| 3 | | 5 | | 3 | | 9 | | 27 | |
Wszędzie
√3 ...
I oblicz na końcu.
5 paź 18:09
Proszę .. asia : ok i to będzie 253 ?
5 paź 18:19
tim: Trzecich, ale nie 25.
5 paź 18:19
Proszę .. asia : znaczy się
53
5 paź 18:19
Proszę .. asia : a w ostatnim? jak? tego nie umiem....
5 paź 18:23
Proszę .. asia : wyjdzie −
12 
5 paź 18:26
tim: Dokładnie tak, trudne?
5 paź 18:30
Proszę .. asia : oooooo

nie jednak nie

DZIĘKI WIELKIE ZA POMOC
5 paź 18:32