matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
Daniel:
Naszkicuj wykres funkcji f(x) = |(x − p)
2
+2p| dla p = −2. Dla jakich wartości parametru p równanie f(x) = 6 ma dokładnie 3 rozwiązania?
20 paź 22:13
eni:
y
W
=−6 ⇒ 2p= −6 ⇒ p= −3 wtedy f(x)= |(x+3)
2
−6|
20 paź 23:35