matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o rozwiązanie
michał:
wyznacz k dla którego liczba b należy do przedziału (k,k+1) gdzie k należy do liczb całkowitych jeśli log przy podstawie 100 z liczby b = − 1/2
20 paź 22:07
eni:
b>0
1
1
log
100
b= −
⇒ b=
2
10
1
∊(0,1) czyli
k=0
10
20 paź 22:27
michał:
dziękuję
21 paź 19:54