matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jaką figurą
Szymon:
Jaką figurę na płaszczyźnie jest zbiór wierzchołków parabol o równaniu f(x) = x
2
+ ax +a
20 paź 21:46
irena_1:
a
x
w
=−
2
a
2
−4a
a
2
y
w
=−
=−
+a=−x
w
2
−2x
w
4
4
To parabola o równaniu y=−x
2
−2x
21 paź 10:08