| a | a | a | ||||
otrzymałem z tego 2cos2(45+ | )+2sin( | )cos( | ), co z tym dalej zrobić ? | |||
| 2 | 2 | 2 |
| a | a | a | ||||
1+cosa = 2cos2 | , sina= 2sin | *cos | ||||
| 2 | 2 | 2 |
| a | a | a | ||||
1+cosa−sina = 2cos | (cos | −sin | ) = ...... dokończ | |||
| 2 | 2 | 2 |
| a | a | |||
cos | = sin(90o− | ) i zastosuj wzór na różnicę sinusów | ||
| 2 | 2 |
| x | x | x | x | |||||
=2cos | *cos | −2 sin | *cos | = | ||||
| 2 | 2 | 2 | 2 |
| x | x | x | ||||
=2cos( | )*(cos | −sin | )) | |||
| 2 | 2 | 2 |