matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną funkcji.
Maciek:
A) y=x*sin2x B) y= ln(5x
2
−10)
tgx
2
C) y=
√
x
D) y= (2x
4
−10x)
4
1+lnx
E) y=
4x+tgx
20 paź 20:02
Maciek:
A)sin2x*cos(2x)*2
1
B) y'= (
)*10x
5x
2
−10
Dobrze?
20 paź 20:15