matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wzór ogólny ciągu geometrycznego, POMOCY!!
Grzess15:
Wyznacz wzór ogólny ciągu geometrycznego
⎧
a
3
−a
1
=9
a)
⎩
a
5
−a
3
=36
⎧
a
2
+a
3
=24
b)
⎩
a
7
+a
8
=5832
Proszę o zrobienie tego zadania bo nie mam pojęcia co mam z tym zrobić
20 paź 19:30