Pomoże ktoś ?
asd: 2x−2x+1=−3
20 paź 18:56
Rafał28: 2x+1 = 2 * 2x
20 paź 18:58
jakubs: 2x−2x*2=−3
2x=3
20 paź 19:00
asd: trochę nie za bardzo rozumiem
2
x−2
x+1=−3
2
x−2
x*2
1=−3
i jak dalej ?
20 paź 19:06
Rafał28:
Skoro
a − 2a = −a
♥ − 2♥ = −♥
to:
2x − 2* 2x = −2x
20 paź 19:11
hajtowy: Rafał28, zajebiste wytłumaczenie

2
x+1 rozbija się na : 2
x * 2
Dlaczego? Bo 2
1 = 2 stąd razy 2. A podstawę materiału z działu potęg powinieneś opanować na
lekcji
20 paź 19:15
asd: Dzięki wielkie

W zeszycie miałem tak :
2
x−2
x+1=−3
2
x−2
x*2
1=−3
2
x(1−2
1)=−3
2
x*(−1)=−3 /:(−1)
2
x=3
i nie mogłem zrozumieć.
20 paź 19:20