Dana jest funkcja f(x)= -3(x+1)(x-5). Miejscami zerowymi funkcji g(x)=f(-x) są l
ruda: Dana jest funkcja f(x)= −3(x+1)(x−5). Miejscami zerowymi funkcji g(x)=f(−x) są liczby
A. −1 i 5 B. 1 i −5 C. 3,1 i −5 D. 1 i 5
wystarczy ze w funkcji pod x podstawie zero i jak mi wyjdą miejsca zerowe to tylko im znak
zmienię?
20 paź 18:51
bezendu:
Miejsca zerowe to −1 i 5 nic nie podstawiasz to widać od razu..
20 paź 18:52
ruda: ale to są miejsca zerowe funkcji f(x) a ja mam obliczyc od g(x)=f( − x) to nie bd znaki
zmienione?
20 paź 18:59