pd
Michalinka :) : Układ nierówności
y≤−x+8
y≤1,8x+2,4
y≥59x−113
opisuje trójkąt.
a) Narysuj ten trójkąt w układzie współrzędnych.
b) Oblicz współrzędne wierzchołków tego trójkąta.
c) Wykaż, że trójkąt jest równoramienny.
d) Oblicz pole trójkąta.
e) Oblicz długość promienia koła wpisanego w ten trójkąt.
20 paź 17:43
Michalinka :) : Bardzo bym prosiła o dokładne odpowiedzi. Mam niezaciekawą sytuację z matmy i to zadanie może
mi dużo pomóc.
20 paź 17:48
Michalinka :) : w d) jest odp P=28
20 paź 18:03
Michalinka :) : ej znajdzie się ktoś mądry i to rozwiąże
bardzo mi na tym zależy :c
20 paź 18:13
20 paź 18:57
bezendu:

Masz trójkąt ABC
A=(−3,−3)
B=(2,6)
C=(6,2)
Dalej już sobie poradzisz
20 paź 19:02