matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przyklad
KUBA:
x
1
x
1
1
1
x−
+
2
2
=
*(
) =
* (
) =
2x−1
2
1
x−
2
2
1
x−
2
1
1
x−
2
1
2
1
1
=
* (
+
} =
* (1 +
) =
2
1
x−
2
1
x−
2
2
2x−1
1
1
=
+
2
4x−2
20 paź 17:09
PW:
x
1
2
x
1
2x−1+1
1
1
=
•
=
•
=
(1+
)
2x−1
2
2x−1
2
2x−1
2
2x−1
− chyba mniej wygibasów.
20 paź 18:03