pytanie
tn: Witam,
czy {{c}} = {c}
c jest jakimś elementem.
Czy zachodzi taka równość jak napisałem powyżej ?
20 paź 14:49
Trivial: nie.
20 paź 14:49
tn: w takim razie rozpisz potęgę rodziny R ;
R= { {a,b}, {c} }
zakladamy, za wsysktie liczby sa parami rozne
20 paź 14:51
Trivial:
No to po prostu wszystkie podzbiory zbioru R
P(R) = { ∅, {{c}}, {{a,b}}, {{a,b},{c}} }
20 paź 15:04
tn: Czy ogólniona suma tej potęgi to:
{ ∅, {c} {a,b}}
?
20 paź 15:10
Trivial: Jeżeli "ogólniona suma" to operacja "spłaszczania", to tak.
20 paź 15:12
asdf:
{ {a,b}, {c} } = { ∅, {c}, {a,b} }
20 paź 15:12
Trivial:
A nie, tn. Uogólniona suma zbiorów w zbiorze P(R) jest równa R.
Czyli bez zbioru pustego.
A asdf pisze jawną nieprawdę.
20 paź 15:15
tn: aaa, czyli bez zbioru pustego. Ok.
A teraz uogólniony iloczyn tego:
{{c}, {a,b}}
20 paź 15:18
kor: Błagam pomocy !

(
√{3}−√2+
√{3}+√2)
2
chodzi o to że pierwiatek obejmuje i 3 i 2 . Nie mam pojęcia jak to obliczyć , w książce
odpowiedz to : 6+ 2
√7
pomocy
20 paź 15:23
Trivial: tn, {c}∩{a,b} = ?
20 paź 15:24
Trivial: kor załóżże własny temat.
20 paź 15:25
asdf: jasne, sorry..
20 paź 15:50
tn: ∅
20 paź 15:55
Trivial: tn, tak.
20 paź 16:10