okresowość
grafan: Okresowość
10π sin i cos ile wynosi?
9π+π?
20 paź 14:38
grafan: up
20 paź 14:48
PW: 10π sin i cos ile wynosi?
Mówić polska języka?
20 paź 14:58
grafan: cos10π+isin10π=?
20 paź 15:03
PW: Wzory redukcyjne:
cos10π=cos(5•2π)=cos0=1
sin10π=sin0=0.
Badana liczba to po prostu
1+0i=1.
20 paź 15:13
grafan: Dziękuję!
20 paź 15:18
grafan: w przypadku liczb parzystych mnożymy razy 2π tak?
| | 5π | | 4 | | π | | π | |
A np. w przypadku sin |
| = |
| π+ |
| = |
| tak? |
| | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
20 paź 15:23
grafan: up
20 paź 22:13