niby łatwe a nie idzie mi Pomożecie.
bogusia:
820 :240 = (22)20 : 240 =
5 paź 12:42
bogusia:
820 :240 = (22)20 : 240 =
5 paź 12:43
bogusia:
820 :240 = (23)20 : 240 =
5 paź 12:44
Mat: 260 : 240= 240 : 240
220=1
5 paź 12:46
bogusia: wynik jest inny i dlatego piszę
podaje wynik
410
5 paź 12:49
bogusia: Liczba 820:240 jest równa liczbie 410
5 paź 12:51
Mat: 220=410
5 paź 12:58
bogusia: jak to sie liczy
mnozy dzieli
5 paź 13:07
bogusia: piszesz 1 a teraz podajesz wynik 220
5 paź 13:08
tim: Bogusia, więc które równanie w końcu?
5 paź 13:10
bogusia:
820 :240 = (23)20 : 240 = 260 : 240 = 220
5 paź 13:11
bogusia: obydwa są jednakowe
tylko raz napisałam zadanie całe a raz samą formę matematyczną
5 paź 13:12
tim: Tak, wyjdzie 220
5 paź 13:14
bogusia: 220 to jest 410
5 paź 13:15
bogusia: jakim cudem
5 paź 13:16
tim: Tak.
220= (22)10 = 410
5 paź 13:16
bogusia: dzieki tak sie pogubiłam ze szok
5 paź 13:17
tim: Wyjdzie, tak jak mówisz

8
20 :2
40 = (2
3)
20 : 2
40 = 2
60 : 2
40 = 2
20 = 4
10 = 16
5
5 paź 13:17
bogusia: x − 2
Wskaż zbió rozwiązań nierówności −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− jest suma przedziałów (−∞; −4>U<4;∞)
(x−1)(x−3)
jak do tego dojść
5 paź 13:26
tim: Jeszcze raz. Przepisz całe polecenie ładnie. I odpowiedź jeżeli masz.
5 paź 13:28
bogusia: ta suma to jest żle
5 paź 13:31
bogusia:
x − 2
Wskaż zbiór rozwiązań nierówności −−−−−−−−−−−−− jest suma przedziałów (−∞;1)U(1;3)U(3;∞)
(x−1)(x−3)
5 paź 13:34
tim: To co podałaś jest dziedziną funkcji.
5 paź 13:38
Mat: jak piszesz zadania to chociaz dobrze je napisz
5 paź 13:41
bogusia: sory
5 paź 14:04
bogusia: mam gorączkę
5 paź 14:05
bogusia:
x−2
dziedziną wyrażenia −−−−−−−−−−−−− jest suma przedziałów (−∞;1)U(1;3)U(3;∞)
(x−1)(x−3)
5 paź 14:07
bogusia:
Wskaż zbiór rozwiązań nierówności x2 − 16 ≤ 0
odp: <−4;4>
5 paź 14:12
bogusia: wziełam to na logikę nie wiem czy dobrze
5 paź 14:12
Mat: x−2(x−1)(x−3)≤0 */m
(x−2)(x−1)(x−3)≤0
x=2 x=1 x=3
5 paź 14:30
Mat: zaznaczasz na ois liczbowej i sprawdzasz czy sie w tym przediale miesci
5 paź 14:31