matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Cent:
5π
π
czy sin
=cos
? Wyszło mi że prawda, bo
12
12
5π
π
√
6
+
√
2
sin
=cos
=
. Mam racje?
12
12
4
20 paź 14:13
Piotr 10:
5π
sin
=sin75
0
12
π
cos
cos15
0
12
sin75
0
=sin(90
0
−15
0
)=cos15
0
OK
20 paź 14:15