matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania wykładnicze
mała mi:
Rozwiąż równania: (
5
7
)
x
2
−
4
x
=(1,4)
3
5
x
+
2
*7
2
x
+
4
=21
x
+
2
2
3
9
4
8
27
2
x
−
1
*
3
x
+
2
=
x
+
5
20 paź 14:07
Bizon:
... pierwsze banalne po zamianie 1,4 na 7/5 .... itd
20 paź 14:08
Bizon:
2. 5
x+2
*49
x+2
=21
x+2
... itd
20 paź 14:11