matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.... pilneeeee
Karolinowa:
WAŻNE
1 oblicz wartość wyrażeń a) x+Ix−1I+2Ix−2I dla 1<x<2 b)IxI+Ix+1I+Ix+2I dla x<−1
20 paź 13:23
Kaja:
a) x+x−1+2(−x+2)=2x−1−2x+4=3
20 paź 13:24
krystek:
x+x−1−2(x−2)=...
20 paź 13:25
Karolinowa:
krystek ... ty też rozwiązałeś przykład 1?
20 paź 13:42
krystek:
A jak się Tobie wydaje?
20 paź 13:48