matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbiór wartości
nb:
wyznacz zbior wartosci funkcji
2x
a) f(x) = log2
(log o podstawie 2)
1+x
b) f(x) = cos(sin x)
m
nie wiem czy dobrze ,ale w a) wyszlo mi, ze x=
czyli m ∊ R − {1} ?
1−m
z gory dziekuje za pomoc
20 paź 12:59
wredulus_pospolitus:
w ogóle nie rozumiem o co Ci chodzi z tym wyliczonym 'x' a)
2x
x+1 −1
1
= 2
= 2 −
1+x
x+1
x+1
1
więc log
2
(2−
) jakie przyjmować będzie wartości
x+1
b) sinx ∊<−1;1> to cos(sinx) oznacza cos z ; gdzie z∊<−1;1> ... więc jakie wartości przyjmować będzie cos(sin x)
20 paź 13:10