matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż, że funkcje są równe.
kksfans96:
Wykaż, że funkcje f oraz g są równe, jeśli:
⎧
2x+|x|/3, gdy x≥0
f(x)=
⎩
−(2x+|x|), gdy x<0
g(x)=|x|
20 paź 11:50
ICSP:
dla x = 1
1
f(x) = 2 +
= U{7}[3}
3
g(x) = 1 f(x) ≠ g(x) zatem funkcje nie są równe
20 paź 11:56