matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
rika:
5*4
−
7
−6*16
−
3
2
−
1
3
20 paź 11:46
Kaja:
co ma być w mianowniku?
20 paź 11:47
rika:
5*4
−
7
−6*16
−
3
2
−
1
3
20 paź 11:49
Kaja:
no dobra, tylko co z tą trójką − tam ma być 2
−1
*3 ?
20 paź 11:52
hajtowy:
1
3
* 3 =
2
2
1
2
−1
=
2
20 paź 12:01
rika:
w mianowniki miało być 2
−
1
3
20 paź 12:56
dero2005:
5*2
−14
− 6*2
−12
2
−13
(5*2
−1
− 6*2
1
)
=
=
2
−13
2
−13
5
19
=
− 12 = −
2
2
20 paź 13:06