matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
największe ujemne rozwiązanie równania
Szymon:
Wyznacz największe ujemne rozwiązanie równania sin(−2x) = sin x
20 paź 10:00
Bizon:
−sin(2x)=sinx 2sinxcoasx+sinx=0 sinx(2cosx+1)=0 ... itd
20 paź 10:10