matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbiór wartości
n:
wyznacz zbior wartosci funkcji
x
2
+ 1
f(x) =
x
19 paź 23:52
tom:
D= R\{0} f(x)=m ⇒ x
2
+1= mx ⇒ x
2
−mx+1=0 , Δ= m
2
−4 Δ>0 ⇒ (m−2)(m+2)>0 ⇒ m∊(−
∞
, −2)U(2,
∞
) Odp:
ZW= (−
∞
, −2)U(2,
∞
)
20 paź 00:02
n:
wow, bardzo dziekuje
20 paź 00:03