19 paź 23:12
eno: kurde błąd źle mi sie wkleiło, sorry
19 paź 23:13
eno: 3√(1+i√2 )26*1−i1+i
problem polega na tym , jak mam to zrobić skoro mam i pierwiastek i potege? jest jakiś
"mieszany" sposob? bo do tej pory rozwiazywalem zadania z samymi pierwiastami badz samymi
potegami
19 paź 23:19
Krzysiek: zamiast pierwiastka daj potęgę czyli potęga 1/3
19 paź 23:26
Mila:
| | 1+i | | 1+2i−1 | |
[( |
| )2]13=[ |
| ]13=i13=i |
| | √2 | | 2 | |
To pomoże?
19 paź 23:29
eno: oo może coś da dzieki sprobuje!
19 paź 23:34
eno: ale to mi wyjdzie głupota bo wyjdzie
| | 1+i | |
3√ |
| a to przeciez jest 1 co nie? |
| | 1+i | |
19 paź 23:47