Ostatnią cyfrą różną od zera liczby 571 x 270 x 92 jest cyfra ?
Linaa: Ostatnią cyfrą różną od zera liczby 571 x 270 x 92 jest cyfra ?
19 paź 21:54
Linaa: wie ktoś?
19 paź 22:30
PW: Nie, nigdy takiej liczby nie spotkałem. Wiem tylko, że 5•2=10, to te cholery się nie liczą, jak
występują w parze.
19 paź 22:43
Wazyl: Trzeba znaleźć ostatnie cyfry każdej z liczb:
5n cyfrę jedności zawsze ma taką samą.
92 łatwo obliczyć
270= 27*10
To moja podpowiedź
19 paź 22:45
Mila:
(2*5)70*5*81=405*1070
19 paź 23:35