matematykaszkolna.pl
zmienne losowe kiepskimatematyk: rysunekMam problem z takim zadaniem i proszę o pomoc. Mam przygotować 25 liczb zmiennych losowych i ma być to w formie tabelki. Po lewej stronie tabelki mają znajdować się numery zaczynając od nr 1 a kończąc na nr 25 (w pierwszej kratce po lewej stronie ma znależć się Nr−numer) a po lewej stronie jest "x" i do tych liczb z tej tabelki maja być przypisane jakieś wartości, ale nie wiem jakie to mają być i na czym to polega. Zero tłumaczenia było po prostu. Więc proszę o pomoc.
19 paź 20:09
kiepskimatematyk: poprawka po prawej stronie mają znaleźć się "x" w tabelce.
19 paź 20:11
kiepskimatematyk: u widze ze nie nikogo z tega glowaemotka
19 paź 21:40
Bizon: ... szlaczek jeszcze domaluj −emotka
19 paź 21:41
kiepskimatematyk: do robienia jaj nie do smiechu mi pomozesz albo ktos inny zrobi i powie o co w tym chodzi
19 paź 21:43
Bizon: a po co mamusia zapłaciła za podręcznik czy skrypt ?
19 paź 21:44
kiepskimatematyk: nawet glupiego zadania nie umiesz rozwiazac cwaniak sie znalazl z cb tez kiepski matematyk jak i ze mnieemotka
19 paź 21:46
Bizon: ... ty nie jesteś kiepskimatematyk ... ty jesteś głąb. Kto cię przyjął na te studia ...
19 paź 21:52
kiepskimatematyk: czlowieku wypraszam takie slowa jak cb moge za to podac do sadu za ublizanie i moge cb namierzyc i nie bedziesz cwaniakowal
19 paź 21:54
Bizon: ... ty masz mózg?
19 paź 21:54
kiepskimatematyk: no ty chyba nie masz skoro na forum obrazasz i nie umiesz rozwiazac tego zadania, forum te jest od pomocy od matmy konkretnieemotka a na matematyce to nie jestem tylko zdarzyl sie przedmiot z elementami matmy i tyleemotka
19 paź 21:57
Bizon: 1. nie zapodałeś żadnego zadania 2. poczytaj cokolwiek o zmiennych losowych chociażby w wyszukiwarce i nie zaśmiecaj forum swoim nieuctwem
19 paź 22:00
kiepskimatematyk: ale to wlasnie jest takie polecenie zeby napisac 25 liczb zmiennych losowych od 1 do 25 tak profesorek podyktowal i ma to byc w tabelce i tyle
19 paź 22:05
kiepskimatematyk: to nie ma zadnego porzadnego matematyka pff
19 paź 22:12
Bizon: tu masz dobry wykład http://www.youtube.com/watch?v=9CqWbEMU9sY
19 paź 22:13
kiepskimatematyk: daj spokoj to nie rozwiazanie na moje zadanie jakie wartosci maja byc po PRAWEJ stronie w tabelce np przy 1 − 2 , czy 2 − 4 czy cos w tym stylu bo nwm co tam wpisac i tak 25 wartosci przy kazdej z liczb
19 paź 22:19
kiepskimatematyk: elo ktos umie pomoc?
19 paź 22:23
PW: Czy takie coś może być? Napotkanych 25 przechodniów pytamy o dokładny wiek. Numerowi respondenta przyporządkowujemy jego wiek w miesiącach. Jeżeli kazał nam się odp..., to wartość zmiennej losowej przyjmujemy jako równą 240. Uruchom wyobraźnię i wypełnij tabelkę.
19 paź 22:37
Bizon: ... tyle, że on nie chce przeczytać nawet definicji zmiennej losowej ... a chce wiedzieć co ma się znaleźć w tabelce i "skąd" ma się tam znaleźć −emotka
19 paź 22:47
kiepskimatematyk: to znaczy ze nr 1 ma np 10 lat nr 2 12 itd i ze ogolny wiek razem ma wynosic 240 lat − 25 osob o to chodzi?
20 paź 11:08
kiepskimatematyk:
20 paź 11:23
kiepskimatematyk:
20 paź 12:48
kiepskimatematyk: ?
20 paź 14:28
PW: Nie, po prostu miałeś przygotować jakikolwiek zbiór danych, nic tu nie musi się z niczym zgadzać ani sumować. Pewnie dalej będziecie te dane "obrabiać" − liczyć średnią arytmetyczną, wariancję, dominantę, medianę i co tam jeszcze wymyślić się da. Profesorek
20 paź 15:07
kiepskimatematyk: no to dzieki i o to chodzilo mi, o konkrety
20 paź 15:49