19 paź 18:52
bezendu:
D=R\{0,3}
U{2x−3(x−3){x(x−3)}=0
2x−3(x−3)=0
2x−3x+9=0
−x=−9
x=9
19 paź 18:53
buum: kuuurcze

nie o to mi chodziło

tylko mam zapisać w najprostszej postaci
19 paź 18:56
Kaja: | 2 | | 3 | | 2x | | 3*(x−3) | | −x+9 | |
| − |
| = |
| − |
| = |
| |
| x−3 | | x | | x*(x−3) | | x*(x−3) | | x*(x−3) | |
19 paź 18:58
Kaja: tu już się nic nie skróci. po prostu sprowadzasz do wspólnego mianownika
19 paź 18:59
buum: dziękuję
19 paź 19:00
bezendu: To trzeba było napisać dokładnie polecenie

....
19 paź 19:01
buum: a co zrobić z przykładem takim?
U {2x2−x2+1} U {x(x−1)}
19 paź 19:02
Kaja: napisz to jeszcze raz bo nie bardzo wiem co tu ma być
19 paź 19:10