matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciąg (log_798,k,log_70,5) jest arytmetyczny Wobec tego k = ?
kamczatka:
Ciąg (log
7
98,k,log
7
0,5) jest arytmetyczny Wobec tego k = ?
log
7
98+log
7
0,5
=k
2
log
7
49
=k/*2
2
log49=2k i nie wiem jak to podzielić teraz ?
19 paź 18:44
Antek:
A ile to jest log
7
49?
19 paź 18:46
kamczatka:
faktycznie 7 pominąłem i myslałem że tam 10 jest dzięki.
19 paź 18:47
Piotr 10:
log
7
49=2
19 paź 18:49