matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja wykładnicza
mxm:
25 do potęgi
2
3
razy 125 do potęgi −
1
3
Mógłby ktoś rozpisać?
19 paź 17:51
dero2005:
25
2
3
*125
−1
3
= (5
2
)
2
3
*(5
3
)
−1
3
= 5
4
3
*5
−1
= = 5
4
3
−1
= 5
1
3
=
3
√
5
19 paź 18:42