pomocy
marta <3: rozwiąż nierówność x2 − 5x+ 6 < 0
4 paź 22:20
Mat: <delta>=25−4*1*6=√1
x1=−5−12= −3
x2=−5+12= −2
(x+2)(x+3)<0
5 paź 12:41
malinaa18: mi sie wydaje ze to zle bo jesli delta Tobie wyszła √1 to w obliczniu piewiatkow jest dane
pierwiastek z delty ile to jest pierwiastek z pierwiatka 1 to kle to jest 0, cos tam
poprostu pod te Twoje −1 wez √1 i powinno byc obrze moim zdaniem
5 paź 15:42
malinaa18: i tak po co na końcu bierzesz to postci iloczynowej zaznacza sie to potem na osi parabole w
zalznosci o a i delty czyli <delta>>0 i a>0 to parabola usmiechnieta nozki na gore i potem
przedial do tego x∊(−∞;co tam yjdzie><co tam wyjdzie;+∞)
5 paź 15:44