Rozwiąż równanie
Assasin4: a)(x+3)/2−(x+1)/3= 1,5
19 paź 15:09
Janek191:
| | x + 3 | | x + 1 | |
|
| − |
| = 1,5 / *6 |
| | 2 | | 3 | |
( x + 3)*3 − ( x + 1)*2 = 9
3x + 9 − (2x + 2) = 9
3x − 2x = 9 − 7
x = 2
====
19 paź 18:02
Janek191:
| | x + 3 | | x + 1 | |
|
| − |
| = 1,5 / *6 |
| | 2 | | 3 | |
( x + 3)*3 − ( x + 1)*2 = 9
3x + 9 − (2x + 2) = 9
3x − 2x = 9 − 7
x = 2
====
19 paź 18:02
Assasin4: Dzięki, problem był w tym ze zapomniałem pomnożyc prawej strony. Teraz wydaje sie to banalne.
Dzieki za odp
21 paź 18:35