matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka
Andrzej:
∫xcos(1+x
2
)x Pomoże ktoś rozwiązać?
19 paź 14:36
Godzio:
x
2
+ 1 = t 2xdx = dt
1
xdx =
dt
2
1
... =
∫cos(t)dt
2
19 paź 14:41
Andrzej:
dziękuję
19 paź 14:57