matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Własności funkcji
Lili9:
Wypisz wszystkie możliwe własności funkcji :
4x
3
−x
4
1. y=
5
3(x−2)
2. y=
x+4
3x(x−2)
3. y=
x−4
4. y=
3
√
(x+2)
2
−
3
√
(x−2)
2
5. y=
3
√
1−x
3
e
x
6. y=
x
x
7. y=
e
x
8. y=ln(x2+1)
π
9. y=(
)*x−arctg(x)
4
10. y=xe
1
x
19 paź 13:57
Lili9:
Proszę o pomoc
19 paź 14:01
Lili9:
Pomoże ktoś ?
19 paź 14:12
Lili9:
Hello
19 paź 14:48
Lili9:
Kto mi pomoże ?
19 paź 18:44