trygonometria
trygonometria: oblicz bez pomocy tablic
19 paź 13:26
trygonometria: ?
19 paź 15:21
trygonometria: ?
19 paź 17:00
trygonometria: pomoże ktoś?
19 paź 17:19
Vax: Zauważ, że 1−4sin10*sin70 = 1−4sin10*sin110 = 1−4sin10*cos20 = 1−4sin10*(1−2sin
210) = 8sin
310
− 4sin10 + 1
| | 1 | |
Ale |
| = sin(3*10) = −4sin310+3sin10 ⇔ 8sin310 − 4sin10 + 1 = 2sin10 |
| | 2 | |
| | 1−4sin10*sin70 | | 2sin10 | |
Więc |
| = |
| = 1. |
| | 2sin10 | | 2sin10 | |
19 paź 17:34
pooomocy:
19 paź 17:39
ja: a gdzie tam niby jest 1/2 ? ? ?
24 lis 21:37