Problem z zadaiem
Aga: Dla jakich wartości parametru m równanie; |m+1| |x| + |x| =1
m∊R za wyjątkiem {−1}
(m+1)|x|+|x|=1
|x| [(m+1)+1]=1
|x|=1/m+2
m=−1
|x|=1
odp. m należącego do R
jest ok ?
19 paź 10:33
Bizon:
.... zapisz choć treść tego zadania
19 paź 10:45
Aga: Przepraszam, chodzi o to, żeby zbadać kiedy równanie ma rozwiązanie. Chcę się dowiedzieć, czy
metoda postawiania za m jest poprawna. ?
19 paź 10:47
Bizon:
... zapisz
Raz piszesz |m+1| a niżej m+1
19 paź 10:50
Aga: Dla jakich wartości parametru m równanie |m+1||x| +|x|=1 ma rozwiązanie . Mogę sprawdzić to
dwie opcje dla m należącego do R bez −1 i m=−1 ?
19 paź 10:54