Funkcje liniowe
missys777: Funkcja f okreslona jest wzorem f(x)= x2 − 4x
a)oblicz wartosc funkcji f dla argumentu 6
b)wyznacz te argumenty,dla ktorych funkcja f przyjmuje wartosc 9
c) wyznacz te argumenty ,dla ktorych funkcja f przyjmuje wartosci nieujemne
d)rozwiaz nierownosc f(x)≤−12
Zad.2
Dane sa fukncje f(x)=x2 i g(x)=2x+6
a)Znajdz te argumenty,dla ktorych funkcje f i g przyjmuja te sama wartosc
b) wyznacz zbior tych argumentow ,dla ktorych funkcja f przyjmuje wartosci wieksze niz funkcja
g.
c)rozwiaz nierownosc f(x+1)≤g(3x−1)
19 paź 00:18
Bogdan:
Najpierw Twoje obliczenia
19 paź 00:38